Skip to main content
20. december 2022

Find din favorit blandt frisurer til mænd med mellemlangt hår

Hverken for kort eller for langt. Men sådan lige midt imellem…’ Det er tit sådan, det lyder, når vores herrefrisør får ønsker fra den varme stol i vores salon. Faktisk er frisurer til mænd med mellemlangt hår nogle af de mest populære, når vi snakker herreklip. De er nemlig alsidige. Og de kan kombineres i et utal af variationer, så de passer til alle ansigtsformer uanset hårtype.

Men hvad for en frisure skal du vælge? Og hvordan skal du style den? Alt det guider vi dig i her på siden, så du forhåbentlig kommer et skridt nærmere din næste herrefrisure – og finder din favorit.

Hvilke frisurer til mænd med mellemlangt hår kan du vælge imellem?

Apropos at tage det næste skridt, så kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvad der egentlig er at vælge imellem af frisurer til mænd med mellemlangt hår. For der er nok at tage af! Vi har derfor udvalgt et par bud til dig her, som er svære at gå galt i byen med.

  • Quiff

  • Pompadour

  • Elephant trunk

De tre bud, som du ser her, er nogle af vores mest populære frisurer til mænd med mellemlangt hår. Dem kommer vi ind på nu.

Quiff – når der godt må være længde, struktur og fylde i dit hår

Du vil måske synes, at den minder lidt om en undercut, hvor toppen af håret er længst og siderne kortere. Men her har du virkelig en klassiker, der har været fremme i årtier, og som den dag i dag stadig er en eftertragtet frisure til mænd med mellemlangt hår. Og ikke uden grund.

Det særlige ved en quiff er, at du får en frisure med noget længde på toppen, som er stylet i en opadgående retning med et tilbageredt look. Derudover går den til de fleste ansigtsformer, og så er den ideel til professionelle sammenhænge, hvor det godt må stå knivskarpt, men også helt oplagt til den afslappede og mere tilbagelænede stil.

Typisk holder vi de længste lokker på mellem 7-14 centimeter. Det afhænger ene og alene af, hvor meget fylde, du ønsker i dit hår. Som tommelfingerregel kan dit hår få mere volumen, jo mere længde, vi bevarer i dit hår.

Hele klippeteknikken bag en quiff kan kombineres på et utal af måder, så den passer til lige præcis din ansigtsform og det hår, du har. Med andre ord får du dit helt eget, karakteristiske udtryk tilført masser af fylde og struktur.

Men vi kan næsten ikke snakke om klipning uden også at snakke om styling. I tilfældet her spiller netop stylingen en vigtig rolle. For en quiff har godt af at få en kærlig hånd til hverdag. I den sammenhæng kan en god føntørrer virkelig gøre underværker, da den er med til at forme dit hår og give det struktur og fylde.

Pompadour – med ekstra højde på toppen

Lad os tage skridtet videre mod quiff’ens storebror – eller i hvert fald videreudviklingen af den: Nemlig en pompadour. Og vi kan ikke sige pompadour uden også at sige Elvis Presley. For mange er det lidt af en ikonisk frisure, der bedst er kendt fra den tid, hvor det hele swingede på 1950’ernes danseklubber.

Ligesom med en quiff får du med en pompadour et voluminøst udtryk. Men hvor en quiff giver dig et mere tilfældigt udtryk med spil og struktur i lokkerne, har en pompadour et mere sat og skinnende udtryk. Og så er der en del mere højde på toppen med en pompadour.

Frisuren er god til de fleste ansigtsformer, og især de runde. Her kan en pompadour nemlig tilføre noget asymmetri, fordi du er klippet kort i siderne og har længde på toppen. På den måde bliver der skabt balance til dit ansigt.

Du sætter bedst din pompadour, lige når du er trådt ud af badet. Damp og fugt er nemlig din ven, når du vil forme din pompadour, så den sidder helt skarpt. Men det kan godt tage tid at sætte frisuren – så giv det tid og tålmodighed. Og husk så, at øvelse gør mester!

Elephant trunk – med den charmerende snabel

Her har vi igen en rigtig klassiker. Og hvis du studser over navnet, så er du ikke den eneste. Forklaringen ligger i hårlængden foran, der slænger sig tilfældigt ned i panden som en anden elefantsnabel. Bare kig på John Travoltas lokker, da han gav den som Danny Zuko i Grease.

Frisuren herfra er god at hente inspiration fra, hvis du har fået mod på en elephant trunk. Med den får du et tilbageredt look med endnu mere længde på fortil end med en quiff of pompadour. Det giver lokkerne et elegant fald. Det kræver til gengæld den rigtige klipning – men det tager vi os af, så længe du har længden i orden på forhånd! Med det mener vi som minimum gerne en 7-10 centimeter.

Hvis du er klar på at vove manken, når det gælder sådan en frisure til mænd med mellemlangt hår, så er elephant trunk måske det rigtige for dig.

Kræver frisurer til mænd med mellemlangt hår styling?

Det korte svar er ja. I hvert fald har dine lokker godt af at få opretholdt sin fylde og struktur, så der er lidt til at stå imod tyngdekraften. Ellers kan håret nemt flade ud og blive kedeligt. Når det er sagt, vil den tid, du bruger på styling, altid komme an på det udtryk, du ønsker.

Det er alligevel vores erfaring – og dermed anbefaling til dig – at gøre en lille indsats i hverdagen. Det behøver ikke at tage mere end fem minutter af din morgen, og så kan det gøre en verden til forskel.

Hjælpen er nær hos Fonnesbek Hair

En ny frisure til mænd med mellemlangt hår kan gøre underværker, uanset hvor meget tid du bruger på styling. For det klæder de fleste ansigtsformer og hårtyper. Vælger du vores herrefrisør i København K, gør vi altid vores bedste for, at du går herfra med et smil på læben.

Hvis du brænder inde med spørgsmål eller har brug for flere råd til din næste herreklip, så er du altid velkommen til at kigge forbi vores salon i Studiestræde 24. Du kan også altid ringe til os eller bestille en tid online, hvis du har mod på en ny frisure.

Har du andre idéer til frisurer, så må du endelig tage dem med. Vi klipper mange forskellige slags frisurer til mænd med mellemlangt hår, så lad os finde den bedste løsning for dig og dit ansigt, når du kommer i salonen.

Vi glæder os til at se dig!

Har du mod på at få en kort herreklip? Kontakt os allerede i dag

Hvis du har fået blod på tanden til at få en kort herrefrisure, så kan du bestille en tid online. Vi klipper med glæde frisurer med kort hår hos mænd. Du er også altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd til, hvad vi kan gøre for lige præcis dig.

Du kan finde vores åbningstider og telefonnummer her.

Vi glæder os til at tage imod dig i Fonnesbek Hair!