Skip to main content
12. december 2022

Hvorfor kort hår til mænd?

Der kan være mange grunde til at vælge en kort herrefrisure. Frisurer med kort hår til mænd har nemlig flere fordele. Udover at det kan give dig et friskt og moderne look, kræver det minimal styling fra din side – hvis det overhovedet kræver styling. Det kan også være den helt rigtige frisure for dig, hvis du er på udkig efter en herreklip til høje tindinger.

Hvis du trænger til inspiration, kan du blive klogere på flere forskellige typer af korte herrefrisurer til mænd her. Det uanset om du er til en klassisk herreklip eller en specifik herrefrisure, hvor håret er kort i siderne og langt på toppen.

Hvilken type kort herreklip skal du gå efter?

Når spørgsmålet melder sig, hvordan din næste herreklip skal tage sig ud, overvejer du måske, hvad der er at vælge imellem – og mulighederne er mange, når det kommer til kort hår hos mænd. Måske du allerede godt ved, at du kunne tænke dig en kort herreklip, men er du alligevel ikke helt sikker på, hvordan det skal være endnu, så lad os guide dig.

Her får du et par forslag til korte herrefrisurer:

  • French crop

  • Buzz cut

  • Crew cut

De tre forslag er populære i vores salon, men hvis du har drømme om en helt anden type kort herreklip, så må du endelig fortælle os om dem. For vi klipper mange variationer af kort hår til mænd, og derfor skal du endelig tage dine idéer med, når du besøger os i salonen. Så finder vi sammen den bedste løsning for dig.

Men hvad får du i en crew cut, buzz cut og french crop?

Hvis du er til frisurer, der er kort i siderne og langt på toppen, så skal du vælge en crew cut eller french crop.

French crop – når pandehåret godt må få lidt længde

French crop er i den klassiske ende, når vi snakker korte herrefrisurer. Her bliver dit hår klippet relativt kort, bortset fra dit pandehår, som får lidt mere længde på.

Frisuren er ideel til dig, der gerne vil have et enkelt udtryk med et tvist – og så behøver du ikke den største hårpragt på forhånd, inden du træder ind i salonen. Med andre ord er french crop et oplagt valg, hvis du godt vil have en frisure, der er kort i siderne og langt på toppen.

Den er også oplagt, hvis du gerne vil undgå at bruge meget tid på styling uden at gå på kompromis med en stilfuld og kort herreklip.

Buzz cut – meget mere end en summende militærfrisure

Hvis du hælder mere til en herrefrisure, der er lige kort i siderne og på toppen, så kan vi anbefale dig at få en buzz cut. Den har fået sit navn fra den summende maskine, som barbererne i gamle dage brugte til at kreere de korte herrefrisurer.

Frisuren er af mange kendt for at være en udpræget herreklip hos mænd i militæret, da håret ikke kommer i vejen, og så de hurtigere kan slippe af med varmen. Men det er en frisure, der kan meget mere end det. Den er god til dig, der ønsker et minimalistisk og enkelt udtryk uden så mange dikkedarer – og så passer den til de fleste ansigtsformer, hårtyper og hårfarver.

Inden du tager den endelige beslutning om dit buzz cut, er der et par gode tommelfingerregler, du kan overveje:

  • For det første bør du være opmærksom på ar og buler i hovedbunden. Har du ujævnheder, kan det blive mere tydeligt med en buzz cut.

  • Det samme gælder, hvis du har ører, der sidder et stykke fra dit ansigt. Her er det vores erfaring, at en buzz cut kan fremhæve den del yderligere.

Men når det er sagt, så er en buzz cut en tidløs frisure til kort hår hos mænd, der oven i købet går godt til vigende hårgrænser og tyndt hår. Den er nemlig god til at skjule skellet, der hvor der er hår, og hvor der ikke er så meget hår. Frisuren giver på den måde et mere ens og enkelt udtryk.

Crew cut – den gyldne vej mellem helt kort og halvkort

Retter vi blikket mod et crew cut, minder det teknisk set om et buzz cut og en french crop. Men der er alligevel forskel, for et crew cut er mere kegleformet i sit udtryk. Her er håret klippet kort i siderne, men til gengæld har det en smule mere længde på toppen.

Frisuren giver, som de andre korte herrefrisurer, vi har været inde på, et simpelt udtryk, der passer til de fleste ansigtsformer. Den er ideel for dig, der gerne vil undgå at bruge oceaner af tid på at style dit hår til hverdag. Det afhænger naturligvis af længden, du får klippet på toppen, men ellers er det en frisure, der mere eller mindre passer sig selv.

Vi klipper kort hår hos mænd i hjertet af København

Dog kræver det jo altså en tur ind i vores salon, før du kan nyde godt af din nye, korte herrefrisure. Her vil vi vove at påstå, at det næsten aldrig har været nemmere at få en kort herreklip, når du vælger Fonnesbek Hair som din frisør. I hvert fald ikke, når du kan nøjes med at tage ind til hjertet af København for at få opfrisket din frisure. For du finder os midt i byens puls, ikke langt fra Rådhuspladsen, i skønne og lyse lokaler i Studiestræde 24.

Det er en gave for os at få lov til at give dig det look, du drømmer om, og vores hold af dygtige frisører og stylister tager altid udgangspunkt i din ansigtsform og hårpragt, når vi skal finde det helt rigtige udtryk til dig.

Har du mod på at få en kort herreklip? Kontakt os allerede i dag

Hvis du har fået blod på tanden til at få en kort herrefrisure, så kan du bestille en tid online. Vi klipper med glæde frisurer med kort hår hos mænd. Du er også altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd til, hvad vi kan gøre for lige præcis dig.

Du kan finde vores åbningstider og telefonnummer her.

Vi glæder os til at tage imod dig i Fonnesbek Hair!