Skip to main content
16. januar 2023

Inspiration til krøller i langt hår

Har du et langt krøllet hår, eller er du på vej til at gro det ud, uden helt at vide, hvad du skal gøre med det? Så er der heldigvis råd for det lige her, når vi – stykke for stykke – klipper os vej ned igennem en verden af krøller i langt hår. Der er nemlig flere gode tips og tricks til, hvordan du kan pleje og pifte dine lange, krøllede lokker op. Du kan også blive klogere på hvilke ansigtsformer, der særligt klæder et langt krøllet hår.

Din ansigtsform er dit udgangspunkt – også når det gælder krøller i langt hår

Lad os først lægge fra land med de berygtede ansigtsformer. For dit ansigt er og bliver dit fundament. Hvad enten du har et firkantet, rundt, ovalt, aflangt eller hjerteformet ansigt bør du tænke længder, farver og proportioner ind i den måde, du omkranser det på.

Et langt krøllet hår går særlig godt til ovale og aflange ansigter. Men det kan også komplimentere et hjerteformet ansigt rigtig flot, hvis du får klippet lange, bløde længder ind i dit hår – allerhelst så du får volumen fra ørerne eller hagen.

Det samme gælder, hvis du har et aflangt ansigt. Her kan en frisure til langt krøllet hår bløde det rigtig flot op, når der er fylde i siderne, da det gør dit ansigt mere harmonisk. Her er et krøllet pandehår ingen undtagelse, og det kommer vi nærmere ind på herunder. Har du en oval ansigtsform, er der næsten ikke grænser for, hvad du kan gøre med dit hår – så leg med det, og eksperimentér på livet løs!

Krøllet pandehår

Som vi har været inde på i et tidligere indlæg om shag-frisuren og bangs-håret, så kan et krøllet pandehår noget helt særligt. Krøller i langt hår bløder i sig selv alting lidt op – især også hvis du har et aflangt ansigt, da det skaber symmetri og giver en smuk balance. Det kræver godt nok lidt hyppigere klipning at holde et krøllet pandehår, men til gengæld kan det være det hele værd.

2 tricks til at pifte en frisure til langt krøllet hår op

Hvis du har langt krøllet hår, kan du give dit hår et flot og naturligt spil, hvis du får lavet balayage. Farveteknikken var førhen ret kontrastfuld med mørktfarvede hårrødder og helt lyse spidser. I dag er der derimod mere fokus på det naturlige. Faktisk er det næsten som at vække håret til live igen med en balayage, da de forskellige nuancer lægger sig fint og diskret, når du har krøller i langt hår – som var de blevet kysset af et par solstrejf.

Ønsker du en endnu mere naturlig farvning af dit hår, kan en toning i dit hår derimod peppe din egen naturlige hårfarve op, da den tager udgangspunkt i den hårfarve, du allerede har. Det kan være, at du får en mere varm tone i dit mørke hår, eller at du får lagt en rosaguld tone ind i dit lyse hår. Fælles for toning er, at det tilfører dit hår mere glans og dybde. Og så er det også en mere skånsom måde at farve dit hår på. Den adskiller sig nemlig fra en klassisk hårfarvning ved at blive vasket ud gradvist, i takt med at du går i bad. På den måde slipper du også for at tænke på udgroninger.

Tykt eller tyndt hår? Plej og sæt dit hår bedst muligt med disse tips

Uanset hvad du vælger at pifte dit hår op med, så kommer vi ikke uden om de gode plejerutiner. Her er det nemlig ikke ligegyldigt, hvordan du tager dig bedst af et langt krøllet hår. Der er særligt flere ting, du kan være opmærksom på, hvad enten du har tykt eller tyndt hår. Lad os give dig et par gode råd her.

Til dig med tyndt hår

Hvis du har tyndt hår, er det vigtigt, at du holder igen med stylingprodukterne. For store mængder kan nemlig give dit hår den modsat tiltænkte effekt og tynge det ned, så håret slasker og mister sin form. Selvom krøller i langt hår normalt har brug for ekstra fugt, er det ikke tilfældet for tyndt og krøllet hår. Brug derfor gerne produkter, der er udviklet til fint hår, og som ikke er for fede. I stedet er saltvandsspray din ven, da det er med til at definere krøllerne og tilføre tekstur. Det allerbedste er at spraye det i dit hår efter et bad, når håret er håndklædetørt.

Til dig med tykt hår

Har du derimod tykt hår, har dine lokker godt af al den fugt, de kan komme i nærheden af. Når du så skal sætte det, så brug gerne en hårmousse i dit stadigt fugtige hår – allerhelst af en slags, der er udviklet til krøller. Det lægger en solid base for din videre styling, efter du har redt håret ud med en bredtandet kam. Et langt krøllet hår kan få ekstra forkælelse, hvis du giver det en omgang hårolie i spidserne fra tid til anden, da det holder det sundt og glansfuldt.

Krøller i langt hår har godt af hyppig klipning

Men pleje af et langt krøllet hår handler også om klipning. Vi kommer ikke udenom, at et krøllet hår hurtigere bliver tørt og slidt. Det vil derfor også være nødvendigt – som en del af din generelle plejerutine – at lade dig klippe ofte. Lad der helst ikke gå mere end 3-4 måneder mellem hver klipning. Så hjælper du dit krøllede hår ekstra godt på vej. Har du krøllet pandehår, skal dette gerne klippes oftere. I vores frisørsalon i København hjælper vi dig gerne med at style og klippe krøllerne i dit lange hår eller studse håret, hvis du har krøllet pandehår, så du får lige netop den fremtoning, du ønsker.