Skip to main content
19. december 2022

Krøller til mænd er værd at holde fast i

Hører du til de mænd, der ikke helt ved, hvad de skal gøre med deres krøller? Så er du langt fra den eneste. Men det er synd, synes vi. For krøllet hår til mænd klæder de fleste, og man kan lege med dem i et utal af variationer, uanset om du vil brage igennem med en fuldt krøllet manke eller har mere lyst til at nedtone dem.

Lige meget hvad, behøver det hverken at kræve en stylist-karriere eller timelange stunder foran spejlet at være i besiddelse af en krøllet hårpragt. Krøller kaster nemlig masser af fylde og volumen af sig fra naturens hånd. Allerede her har du et forspring og en eftertragtet vare – og den kendsgerning bør du udnytte til fulde.

Men dermed sagt er det ikke ligegyldigt, hvad du gør ved dit hår. Vi har derfor givet vores krøllede frisørhjerner frit spil, så du kan få inspiration til at finde din næste herrefrisure med krøller. Vi giver dig samtidig tips og tricks til alt fra hårvask, tørring, pleje og styling af krøllet hår til mænd, som du nemt kan gøre til virkelighed.

Og husk så, at du har os lige ved hånden, ikke meget mere end et stenkast fra Rådhuspladsen, hvis du får brug for os.

Krøller eller ej… Vi elsker alt slags hår

Nogle kan næsten være flove over deres hår, når de træder ind i vores salon. Enten fordi der er gået lang tid siden sidste klipning, hvor håret er begyndt at leve sit eget liv, eller fordi den helt rigtige frisure ikke er fundet endnu.

Uanset hvilken hårpragt du kommer med, så sætter vi en ære i at få det bedste frem i dig. Vi hylder nemlig alt slags hår – lige fra tyndt hår hos mænd til de mest sprudlende, små krøller hos mænd.

Hvilken herrefrisure med krøller skal du vælge?

Når vi så går et skridt nærmere en konkret herrefrisure med krøller, er der flere varianter, der er værd at nævne. Dem får du vores bud på her:

 • Kort krøllet hår til mænd/små krøller til mænd

 • Krøllet quiff

 • Messy waves til mænd

 • Man bun

Frisurerne her spænder bredt fra de helt korte frisurer til de længere lokker, så der er lidt for enhver smag og behov. Dem forklarer vi herunder.

Kort krøllet hår til mænd – når krøllerne skal under kontrol

For de fleste, der har et større hår med krøller, er der en tendens til at synes, at håret hurtigt kan blive for stort, rodet og kruset. Hvis du hører til en af dem, er det helt oplagt at klippe en tættere herrefrisure med krøller.
Her kan det være ret så charmerende med kort krøllet hår til mænd.

Når vi klipper en frisure med små krøller til mænd, kan det give et skarpt og enkelt look. Det gør også håret nemmere at styre, uanset om du bruger stylingprodukter eller ej. Og så har du mere kontrol over lokkerne. Længden på små krøller til mænd er typisk i et par centimeters længde.

Krøllet quiff – når der godt må være lidt længde på toppen

Vi har før skrevet om den klassiske quiff. Men det ene behøver ikke at udelukke det andet, og har du krøller i dit hår, kan du sagtens få en krøllet quiff. Her bliver du klippet lidt kortere i siderne og får mere længere på toppen.

Som frisure er en krøllet quiff ideel for dig, hvis du ønsker et moderne og friskt look. Og så kræver det ikke meget af dig at holde. Faktisk kan du nøjes med at rode håret igennem med fingrene med en hårmousse, der har let hold.

Messy waves – som havde du tilbragt en dag på stranden

Hvis du er til strandvibes, sol og saltvand, så skal du gå efter messy waves-looket. Det kan for mange ligne en lidt tilfældig frisure efter en dejlig dag i bølgeskvulpenes tegn med et surfbræt på siden, og det er lige hvad, det skal ligne.

Kendetegnet for messy waves-frisuren er nemlig masser af struktur i de mellemlange, bølgede lokker, som er med til at give dig et tilbagelænet udtryk. Hvis du for alvor vil give den gas og have et rodet udtryk, så er saltvandsspray til krøller din ven. Alt du skal gøre er at give lokkerne et par pift med sprayen, og så krammer du ellers dit hår sammen med hænderne – så er du godt kørende.

Man bun – til de længere lokker

Har du mod på at lade dit krøllede hår vokse et godt stykke ud? Så skal du vove manken og kaste dig ud i en man bun.

Her er håret så langt, at du kan samle det i en hestehale bagtil. Det er en enkel og samtidig smart måde at tæmme krøllet hår til mænd på. For mange er det også rart at få håret lidt væk, når det er samlet ét sted. Og så er der ingen dårlige hårdage!

4 råd til at holde din herrefrisure med krøller ved lige

Men hvordan skal du generelt tøjle dit krøllede hår? Krøller til mænd har godt af rutiner og de helt rigtige produkter for at se sunde og friske ud. Generelt er krøllet hår mere tørt, og derfor bliver det også nemmere mere kruset. Derfor er den helt rigtige håndtering essentiel, og det guider vi dig i her.

 1. En god klipning lægger fundamentet for din herrefrisure med krøller

  Det første og vigtigste råd, vi vil give dig, er at få dig en ordentlig klipning. Det siger vi ikke kun, fordi vi er frisører. Flere års erfaring i branchen har lært os, hvad en klip af høj kvalitet kan betyde – og det er svært at style sig ud af en dårlig klipning.

  På den måde er din klipning også dit fundament. En herrefrisure med krøller, der er klippet med nyslebne frisørsakse og efter de helt rette klippeteknikker til dit hår, kan gøre underværker for, hvordan din frisure tager sig ud – også på den lange bane.

 2. Hold igen med hårvasken

  Som vi har været inde på før, er krøllet hår typisk mere tørt. Derfor bør du undgå at vaske dit hår for meget.

  Når vi snakker kort krøllet hår til mænd eller små krøller til mænd, er der nogle ting, som er værd at nævne. Her gælder det nemlig, at du bør vaske hår med mellemrum, gerne hver fjerde eller femte dag. Hvis du har lidt blødere krøller, så kan du nøjes med at vaske håret to gange om ugen. På den måde undgår du nemmere tørt og kruset hår.

  For alle typer af krøllet hår bør du bruge hårprodukter, som giver mest muligt fugt. Der er flere slags shampoo og balsam, der er udviklet specifikt til krøllet hår, og dem bør du vælge. Når du vasker det, har det godt af koldt vand, da det mindsker slitage og hjælper dit hår til at tage imod fugten fra dine hårprodukter. Det kolde vand giver samtidigt dit hår mere glans, spændstighed og definerede krøller.

 3. Vær varsom, når du tørrer håret

  Når du stiger ud af badet, er det vigtigt, at du ikke tørrer dit hår for meget med håndklædet. Du bør i stedet bruge strygende bevægelser til forsigtigt at presse vandet ud af håret med dit håndklæde, da det vil holde bedre på dine naturlige krøller. Herfra bør du lade dit krøllede hår lufttørre, så vidt det er muligt, da det vil give det allerbedste resultat.

  Vi vil ikke anbefale dig at bruge føntørrer, når du skal style din herrefrisure med krøller. Kan du alligevel ikke dy dig, bør du som minimum bruge den på lavest mulig varme og hastighed – og så bør du bruge det runde mundstykke, da det skåner dit krøllede hår mest muligt. Stop føntørringen, mens dit hår stadig er lidt fugtigt – ellers bidrager det til at tørre dit hår mere ud.

 4. Brug de rigtige remedier til at style din herrefrisure med krøller

  Lad os starte med en god tommelfingerregel, når det gælder styling af krøllet hår til mænd. Krøller til mænd bliver bedst stylet, når det er håndklædetørt, for så samler krøllerne sig bedst. Hvis du oven i købet giver dig tid til at sætte dit hår ordentligt fra start, så er vores erfaring, at din frisure snildt kan holde et par dage, før du behøver at style det igen.

  Kigger vi ned i værktøjskassen for hår-remedier, så er en bredtandet kam din ven. Her er det vigtigt, at du reder håret, mens det stadig er fugtigt for at undgå filtrede lokker.

  Når det gælder stylingprodukter, så går du aldrig galt i byen, hvis du bruger mousse med let hold, der er specielt udviklet til krøller. Det definerer dine krøller, uden at det føles stift eller ser for stylet ud. Red håret igennem med kammen, og så kan du ellers begynde at kramme moussen ind i håret, alt imens det stadig er fugtigt. Det giver det bedste resultat.

Klar til at få opfrisket din herrefrisure med krøller? Bestil en tid allerede i dag

Med al den snak om krøller til mænd, håber vi, du har fået en masse inspiration til din næste herrefrisure med krøller. Og husk så på, at når du finder lige dét look, du drømmer om, så er du ofte kun en hårklip væk.

Du er som altid velkommen til at lægge vejen forbi vores salon i Studiestræde 24, hvis du har spørgsmål, ligesom du altid kan give os et kald på 53 55 76 37. Vi har åbent alle ugens dage fra klokken 9 – på nær søndag, hvor vi holder lukket. Hvis du gerne vil booke en tid hos os, er du velkommen til at bestille tid online.

Vi glæder os til at hjælpe dig godt på vej hen imod din nye herrefrisure med krøller!