Skip to main content
09. december 2022

Langt hår til mænd – og hvorfor det kan være fantastisk

Langt hår til mænd behøver ikke at være lig med et sjasket hår uden volume og form. Spørger du os, kan det både være flot, fyldigt og moderne, når de får den rigtige klipning og styling.

Er du mere praktisk anlagt, så er der andre grunde til, hvorfor langt hår til mænd kan være fantastisk. Når vi nærmere os den kolde sæson, så holder langt hår altså bare bedre på varmen – så udnyt endelig, at de lange lokker har vokseværk!

Men det kræver også mod at gro lokkerne lange, så de har frit fald og fuld bevægelighed. Lad os til en start rette blikket mod Hollywood, hvor der er flere eksempler på filmstjernelooks med langt hår, der går ned til skulderne. Bare se på Brad Pitt, Harry Styles og Johnny Depp, og hvordan de gennem tiderne har rocket de lange lokker. Men solen behøver ikke kun skinne på en stjerne. Den kan også skinne på dig, når du finder din favorit blandt langhårsfrisurer.

Derfor får du her på siden inspiration til frisurer med langt hår til mænd, ligesom du kan blive klogere på, hvad du skal gøre for at vaske og style det, uden at det bliver fedtet at se på.

Hvilke frisurer kan du få, når det gælder langt hår til mænd?

Det er om at udnytte længderne på dit hår, når først du har groet det langt. Men hvordan skal den skæres? Det giver vi dig et par bud på her:

  • Back slick

  • Frisure til mænd med langt hår på toppen, fx en man bun

  • Skulderlangt

Back slick – når håret er trukket tilbage

Du skal vælge en back slick, hvis du gerne vil have håret væk fra ansigtet uden at skulle sætte det med en elastik. Frisuren er alsidig og går godt til mænd med langt hår, der kan lide et skarpt og stringent udtryk, men det er også oplagt til mere tilbagelænede stilarter. Alt det afhænger helt og holdent af, hvor stylet et look, du ønsker.

En back slick går til alle ansigtsformer og hårtyper, så her har du virkelig en alsidig frisure.

Frisure til mænd med langt hår på toppen, fx en man bun

Vi kan altid hjælpe med råd og vejledning, når det gælder en frisure til mænd med langt hår på toppen. Fordelen er, du får håret væk fra ansigtet, ligesom med en back slick. Men leder du efter et lidt andet udtryk end en back slick, kunne du for eksempel gå efter en man bun. Det er nemlig en ideel frisure til mænd med langt hår på toppen.

Er det ikke ret simpelt, tænker du måske? Det kan det godt være. Men selvom en man bun i princippet er en samling af håret, der bliver trukket tilbage i en mere eller mindre stram knude bagtil med elastik, så kræver det en kærlig hånd for at bevare et sundt hår, uden at det ser fedtet ud. Det kan du blive klogere på længere nede, når vi giver dig tips til hårvask.

Du kan både få frisuren, hvis du er kort i siderne og lang på toppen, men du kan også sagtens have længde på håret hele vejen rundt. Her bør det længste af dit hår gerne være mindst 15 centimeter.

Skulderlangt – det tilbagelænede look

Her nærmer vi os næsten stjernestøv og den berømte walk of fame i Los Angeles. I hvert fald har flere større stjerner kastet sig ud i den enkle, skulderlange frisure, som er meget populær til mænd med langt hår. Det kan også give en flot symmetri til dit ansigt, som udover sin midterskilning også indrammer ansigtet på fineste vis.

Hvis du oven i købet har et naturligt svaj i håret, kan du lave messy waves, hvis du giver håret et skud saltvandsspray. Det sender hurtigt tankerne hen på sol, strand og surfing – og de bølgede lokker bliver da også defineret og får masser af tekstur og spil i sig.

Vi er kun et opkald væk, hvis du er nysgerrig på, hvad vi kan gøre for dig

Alle de frisurer til langt hår hos mænd, vi har været inde på, er fantastiske, hvis du spørger os. Men husk, at du kan lege med frisurerne på et utal af måder, så du til sidst kan finde lige præcis den frisure med langt hår til mænd, der fremhæver det bedste i dig.

Her er klipningen altså ingen undtagelse – og vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige frisure til dig, når du er hos os i salonen. Hvis du endnu ikke har fået en tid, men gerne vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så er vi kun et opkald væk.

Gode råd til styling af langt hår til mænd

Når det kommer til at sætte håret, så skulle man umiddelbart ikke tro, det kræver synderligt meget at holde et langt hår til mænd. Men der er dog alligevel et par gode råd, du kan tage med på vejen, når du skal sætte det. Det kommer vi nærmere ind på her.

Det er nemlig enormt vigtigt, at du får skabt noget struktur i det, da det ellers hurtigt bliver et hår, der sjasker fra hårrødderne – og det uanset, om du vælger at køre med en man bun, back slick eller skulderlang frisure.

Brug gerne en lind hårvoks eller stylingcreme, der giver noget hold, men uden at tynge håret eller fedte for meget. Hvis du gerne vil have et mere tilbagelænet look med masser af tekstur, så skal du gå efter en saltvandsspray. Den adskiller hårstråene fra hinanden, så du får et defineret hår. Du kan altid høre nærmere, når du kommer forbi salonen.

Et gyldent tip til hårvasken

Selvom et kort hår måske kan virke en del nemmere at pleje, så er det ikke altid sandheden. Alt hår har nemlig godt af en kærlig hånd, og derfor får du her et par gode råd med på vejen. For langt hår til mænd kan give så meget karakter til et ansigt, og derfor er det værd at investere i den helt rigtige pleje. Uanset om du har en frisure med langt hår på toppen, eller om du har skulderlangt hår, følger der her en række gode tips til, hvordan du bedst vasker håret.

  • En god tommelfingerregel til langt hår er at vaske det maksimalt to til tre gange om ugen. For uanset hvilken shampoo du bruger, kan det godt trække dit hårs naturlige olier ud, og det er vi ikke interesseret i.

  • Når du så bruger din shampoo, er det rigtig vigtigt, at du masserer det nænsomt ind i hovedbunden og bevæger dig ud mod spidserne. Hvis du bare gnubber det hurtigt ind i hele håret, kan det nemt blive filtret.

  • Hvis du bruger balsam, så lad den virke et par minutter i håret, inden du skyller den ud.

  • Når du vasker produkterne ud af håret igen, så vær grundig med at få det hele med ud. Det samme gælder, hvis du bruger balsam til hårspidserne. Ellers kan det hurtigt fedte, og det er det sidste, vi ønsker for et sundt og langt hår til mænd!

Vil du vove manken med en ny frisure til langt hår? Så kontakt os allerede i dag

Hvis du har fået mod på en ny frisure, så kan du nemt og enkelt bestille en tid online. Du kan også lære os endnu bedre at kende og møde vores dygtige frisører og stylister. Vi hjælper og rådgiver meget gerne i forhold til, hvilken frisure til mænd med langt hår, du skal vælge. Her tager vi særligt også udgangspunkt i, om din ansigtsform passer bedst til en flot man bun, en back slick, en tilbagelænet frisure med skulderlangt hår eller noget helt fjerde.

Vi sætter altid en ære i at give dine lokker en kærlig hånd, og vi lover at tage os godt af dem – uanset om vi snakker herreklip, vask eller styling. Vi er først glade, når du går fra vores salon fuldt ud tilfreds og med et smil på læben.