Skip to main content
28. januar 2024

Mellemlangt, krøllet hår til kvinder – men hvilken frisure?

Et mellemlangt hår med krøller kan være kompromiset for dig, hvis du ikke har mod på hverken et helt kort eller langt hår. Det kan være den perfekte løsning for dig, hvis du samtidig gerne vil bevare noget frisure og form i dit hår. Men hvilke frisurer til et mellemlangt, krøllet hår hitter lige nu? Og hvad er bedst at sove på, når du har krøller? Det gør vi dig alt sammen klogere på her.

Få fylde med en shag-frisure

Lad os bare springe ud i det. Shag-frisuren er lidt af en ikonisk dameklip, der kan minde om en wolf cut. Den bliver klippet i flere etager, så dit hår lægger sig som flere bløde lag i forlængelse af hinanden startende fra dine kindben og ned til dit skulderparti. Her giver de forreste lokker et pandehårs-look – lidt som to florlette gardiner – der er strøget ud til siderne fra en midterskilning.

Shag-frisuren hittede især hos kvinder tilbage i 1970’erne, og i nyere tid har den fået en velfortjent opblomstring. Se bare hvordan Taylor Swift og Billie Eilish ejer den, og hvordan den indrammer deres ansigter på fineste vis.

Etageklipningen gør, at dit hår får en god portion volumen. Du behøver altså ikke at gøre synderligt meget ud af at sætte din shag-frisure til hverdag. Hvis du alligevel synes, at dit hår trænger til fornyet fylde, så giv det et par pift med en tørshampoo i de forreste lokker. Så er der – voila – friske og fyldige lokker til at gå verden i møde med.

Bangs-hår er oplagt til et mellemlangt, krøllet hår, når du vil beholde noget frisure

Du kan også få et bangs-hår – en populær frisure hos mange kvinder lige nu, der har et mellemlangt hår med krøller.

Du kender måske bedst et bangs-hår på det smukke og fyldige pandehår, der lidt tilfældigt tjavser ned i panden til lige op over øjnene. Det indrammer de fleste ansigtsformer på fineste vis – og særligt et aflangt ansigt, da det skaber symmetri.

Modsat shag-frisuren er der i et bangs-hår ikke etageklip. Det giver dig et mere rent udtryk, der fremstår elegant og kontrolleret. Så kast dig gerne ud i et bangs-hår – det vil stå super flot i et mellemlangt hår med krøller.

Det bedste underlag til et mellemlangt hår med krøller

I frisørkredse kan det være en videnskab i sig selv, hvordan du bedst sover med dine krøller. Selv sværger vi til, at du tager skånsomme metoder i brug, når det gælder din nattesøvn. Derfor kan du med fordel svøbe dit hår ind i satin eller silke, inden du lægger hovedet på puden om aftenen. De er kendt for at være de bedste materialer til krøller, da de holder bedst på fugten i dine krøller.

Men hvorfor ikke bare lægge hovedet på et klassisk pudebetræk i bomuld? Selvom det er mest almindeligt at sove i bomuld, så er det altså langt fra det bedste for dit krøllede hår. Et bomuldsunderlag kan nemlig trække fugten ud af dine krøller, og det giver et kruset hår, der mangler glans og knækker let.

Da krøllet hår i forvejen er mere porøst end glat hår, er det vigtigt at passe så godt på krøllerne som muligt. Det kan derfor være en god ide at investere i et pudebetræk, der er af silke eller satin.

Mellemlangt, krøllet hår som frisure – til hvilken ansigtsform?

Det er ikke altid ligegyldigt, hvilken ansigtsform du har, hvis du vil have et mellemlangt hår med krøller. Som vi har været inde på før, er bangs-håret særligt godt til et aflangt ansigt, da det skaber symmetri.

Ellers gælder det helt generelt, at en firkantet ansigtsform er mest optimal til et mellemlangt hår med krøller. Det bløder nemlig dit ansigt flot op og skaber balance – især hvis du får klippet dit hår i en klassisk mellemlang længde, der starter tidligst fra kæbelinjen og nedefter til skuldrene.

Få personlig vejledning hos os i Fonnesbek Hair

Vi håber, at du nu har fået lidt fornyet inspiration til din næste frisure i et mellemlangt, krøllet hår. Hvis du savner tips og tricks, så får du her fire gode råd til at pleje dit krøllede hår.

Du er også altid velkommen til at svinge ind forbi vores frisørsalon i København K eller ringe til os på 53 55 76 37, hvis du har brug for råd, der er skræddersyet til lige netop dig, din ansigtsform og dine ønsker. Vi står altid parat til at få det bedste frem i dig. Det er ikke alene vores ekspertise og passion – det er også vores fornemmeste opgave at gøre netop det.