Skip to main content
17. maj 2024

Hvad er balayage?

Balayage er en innovativ farveteknik, der giver håret et naturligt farvespil frem for et ‘farvet’ look. Balayage er mest kendt som farveteknikken, der giver et unikt solskins-look, med lysere længder og spidser, der naturligt blender sig ind i det øvrige hår. Ligesom vi kender det fra vores barndom efter en solrig sommer. 

Hvordan lægges en balayage?

Balayage highlights lægges frit i håret og man lægger oftest disse lysstrejf, så de indrammer ansigtet. Balayage udføres oftest i en tone, der blender ind i det resterende hår, for at få et smukt og naturligt look. Mange kender denne teknik fra kendisser, der i stor stil har benyttet denne smukke måde at få farvet hår på gennem de seneste år. Balayage kan se ud på mange forskellige måder. Der kan skrues op eller ned for farvevalget og kan nemt laves i korthårsfrisurer, i mellemlangt samt langhårsfrisurer. Netop derfor er denne farveteknik populær blandt frisører, da de fleste kan benytte denne teknik for at skabe et lækkert solskins-look. Det er op til den enkelte kunde, i samarbejde med sin frisør, at vælge om kontrasterne mellem bund og spidser skal være synlige eller blot en tone eller to lysere for et mere naturligt look.

Hvem kan få en balayage? 

Metoden bag en balayage er ligeledes populær, da den kan skræddersys til både mørkt og blond hår. Vi rådgiver dig til, hvor stor kontrasten mellem din hårfarve og den nye hårfarve skal være, så du får det sunkissed look, du drømmer om. Derudover er en balayage smukt i langt, mellemlangt eller krøllet hår. Har du meget kort hår, vil vi anbefale dig en anden løsning, som imødekommer dine ønsker. Hvis du ønsker et friskt pust i din frisure uden den store vedligeholdelse, så er du den helt rette til en balayage. 

Hvorfor skal jeg vælge en balayage?

Teknikken er et kreativt tiltag, der gør, at man ikke er lige så afhængig af besøg hos frisøren, som ved andre behandlinger såsom highlights, eller helfarvning. Dette skyldes, at man ikke farver rødderne i hovedbunden, men ‘maler’ direkte på håret med fri hånd. På denne måde slipper man for en synlig udgroning, og så har man mulighed for at bygge videre på looket, hvis man ønsker det opfrisket efter nogen tid. 

Det er op til frisøren at vurdere, hvordan disse balayage highlights skal ligge i håret, og hvor mange der skal være for et smukt og naturligt resultat. Resultatet er varierende fra person til person, derfor er en konsultation med din frisør før behandling en god idé. Her kan vi sammen finde ud af, om det er et farvespil i den nuværende frisure, du søger, en opfriskning af dine balayage highlights eller et helt nyt look. Vi står klar med professionelle frisører, der har erfaring inden for denne teknik, der kan guide dig til et look, der vil sætte din skønhed i fokus.

Hvor længe holder en balayage?

Da en balayage ikke bliver lagt på dine hårrødder, vil holdbarheden af en balayage afhænge af, hvor hurtigt dit hår vokser ud igen. Du skal dog ikke bekymre dig om udgroninger i denne proces, og en balayage er derfor et behandling, der holder helt frem til dit næste besøg hos os. 

Kontakt os eller kom ind i salonen for en uforpligtende konsultation, hvis du ønsker at høre mere om balayage eller få råd til hvilke muligheder der er i lige netop dit hår. Vi glæder os til at tage i mod dig i vores hyggelige salon.