Skip to main content
20. maj 2019

Hvad er balayage?

Balayage er en innovativ farveteknik, der giver håret et naturligt farvespil, fremfor et ‘farvet’ look. Balayage er mest kendt som farve teknikken, der giver et unikt solskins-look, med lysere længder og spidser, der naturligt blender sig ind i det øvrige hår. Ligesom vi kender det fra vores barndomsdage efter en god sommer. Balayage highlights lægges frit i håret og man lægger oftest disse lysstrejf så de indrammer ansigtet. Balayage udføres oftest i en tone, der blender ind i det resterende hår, for at få et smukt og naturligt look. Mange kender denne teknik fra kendisser, der i stor stil har benyttet denne smukke måde at få farvet hår på gennem de seneste år.

Balayage kan se ud på mange forskellige måder. Der kan skrues op eller ned for farvevalget, og kan nemt laves i korthårsfrisurer, i mellemlangt samt langhårsfrisurer. Netop derfor er denne farveteknik populær blandt frisører, da de fleste kan benytte denne teknik for at kreere et lækkert solskins-look. Det er op til den enkelte kunde, i samarbejde med sin frisør, at vælge om kontrasterne mellem bund og spidser skal være synlige eller blot en tone eller to lysere, for et mere naturligt look.

Teknikken er et nyt kreativt tiltag, der gør at man ikke er lige så afhængig af besøg hos frisøren, som ved andre behandlinger såsom highlights, eller helfarvning. Dette skyldes at man ikke farver rødderne i hovedbunden, men ‘maler’ direkte på håret med fri hånd. På denne måde slipper man for en synlig udgroning samt har man mulighed for at bygge videre på looket, hvis man ønsker det opfrisket efter nogen tid. Det er op til frisørens kreativitet at vurdere, hvordan disse balayage highlights skal ligge i håret, og hvor mange der skal være for et smukt og naturligt resultat.

Resultatet er varierende fra person til person, derfor er en konsultation med din frisør før behandling en rigtig god idé. Her kan vi sammen finde ud af, om det er et farvespil i en nuværende frisure du søger, en opfriskning af dine balayage highlights eller et helt nyt blond look. Vi står klar med professionelle frisører, der har erfaring indenfor denne teknik, der kan guide dig til et look, der vil sætte din skønhed i fokus.

Kontakt os eller kom ind i salonen for en uforpligtende konsultation, hvis du ønsker at høre mere om balayage eller få råd til hvilke muligheder der er i lige netop dit hår.